top of page
Natalie Helmer

ABOUT ME

NATALIE HELMER

FOTOGRAFIE - LANDSCHAP & MACRO

IN NEDERLAND EN OP REIS

Mijn eerst ervaring met fotograferen was in 1990 met een Olympus Trip 35 die ik mee had gekregen op mijn wereldreis met de Nedlloyd Baltimore van Amerika naar Canada, Tahiti, Australië en Nieuw Zeeland. Ik wist toen nog niet van het bestaan van spiegelreflexcamera's maar met die Olympus compactcamera (half kleinbeeld) is tijdens die reis wel mijn passie voor fotografie begonnen.

 

Na drie maanden toen ik terug in Nederland kwam viel mijn oog op een vacature in de krant. Bij de lokale fotowinkel /fotograaf werd een medewerkster gezocht. Het kwam gelukkig op mijn pad, werd aangenomen en kon meteen beginnen. De volgende stap was vanzelfsprekend de fotovakschool.

Behalve bruidsreportages en portretten fotograferen waren mijn weekenden gevuld met watersportfotografie. Dat was echt een hobby om tijdens het zeilen alles vast te leggen en had ik thuis de mogelijkheid zelf negatieven te ontwikkelen en af te drukken in mijn donkere kamer.

In 1993 kocht ik mijn eerste Canon EOS 5, dat was toen de eerste camera met  ooggestuurde auto-focus en werd niet voor niets camera van het jaar '92. Voor mij is het altijd Canon gebleven. Ook al raakte het fotograferen op de achtergrond toen ik gezondheidswetenschappen ging studeren. Naast de werkzaamheden in mijn praktijk groeide in mijn vrije tijd de interesse voor landschap- en macrofotografie.

Afgelopen jaar (2020) kon ik vaker de natuur in. Het is een ongewoon jaar geweest met onder anderen de lockdown, waarin ik tijdelijk mijn praktijk moest sluiten. Tijd genoeg om na te denken. Waar word ik nou echt blij van? Dat is naar buiten, de natuur in met mijn camera, fotograferen en die foto's delen met familie en vrienden. Dus in de tweede lockdown moest mijn EOS 50D plaatsmaken voor de Canon EOS 90D en deel ik inmiddels mijn beelden met volgers op instagram en hier op de website. Terwijl ik dit schrijf is de tweede lockdown nog een feit en hopelijk is die voor iedereen snel voorbij en kan alles weer normaal worden.

Ik hoop dat je geniet van de foto's op mijn website.

Wereldreis 1990
Wereldreis 1991

1990 - 1991

bottom of page